#

De Paardentovenaar - Sportmassage

Bodywork, sportmassage, mobilisatie en taping bij paarden pakken zowel eventuele spierpijn als oorzaken van spierproblemen aan. Het verlicht bestaande spierpijn of neemt die zelfs weg. Daarnaast kunnen, door het ‘geheugen’ van de spieren deels te wissen, mogelijke toekomstige blessures vermeden worden.

Spierproblemen ontstaan niet alleen door het rijden en trainen van het paard of door spelen op de weide, maar ook door zijn of haar bouw, karakter en algehele welzijn. Het is altijd goed te kijken naar hoe geschikt jouw paard is voor wat jij van hem vraagt. Het kan ontzettend veel schelen als je weet wat jouw paard wél en juist niet kan.

Ik ga een behandeling graag blanco in en check bij een eerste behandeling altijd even kort hoe het paard aanvoelt. Daarna start ik een volledige behandeling. Het kan zijn dat het er bij het ene paard heel anders uitziet dan bij het andere, omdat de behandeling wordt aangepast op het paard dat behandeld wordt.

Ik vraag jou als eigenaar of ruiter altijd om in de buurt te blijven als het paard behandeld wordt. Dit heeft ten dele te maken met veiligheid: jij kent jouw paard immers het beste en kunt reacties inschatten. Daarnaast kan het zijn dat ik je vragen wil stellen over je paard en dan is het prettig als je in de buurt bent.

#

De Paardentovenaar is gediplomeerd rijinstructeur en gecertificeerd hippisch sportmasseur. Tevens heeft zij zich gespecialiseerd in stretching & mobilisatie, taping, anatomie en fysiologie van het paard, bewuste training, en het paard als dier begrijpen.